Trimitere emailuri catre apartamente

Pentru transmiterea de emailuri catre proprietari acceseaza pagina Apartamente si foloseste butonul Compune email

Programul va deschide o fereastra in care poti completa subiectul, mesajul si poti alege ce documente vor fi atasate emailului. Foloseste in subiect sau in mesaj oricare dintre prescurtarile {nume}, {ultima luna inchisa}, {suma}, {scadenta}, {cod}. Programul le va inlocui automat cu detaliile corespunzatoare fiecarui apartament bifat din luna afisata la avizier. La fel, atasamentele vor fi intotdeauna cele aferente lunii afisate, indiferent de luna pe care o ai selectata in meniu.

Emailul va fi trimis catre toate apartamentele care sunt bifate in lista de apartamente.

 

Aviziero suporta mai multe tipuri de adrese de email pentru trimitere. Poti folosi gmail, mailjet.com, mailgun.com si adrese de email gazduite pe serverul propriu prin solutia cPanel.

Alege de mai jos tipul de configurare, in functie de situatia in care te afli. Nu uita ca poti oricand apela la ajutorul unui consultant Aviziero pentru configurare.

 1. mailjet.com
  1. creeaza-ti un cont pe mailjet.com. Serviciul are si varianta gratuita (max 200 emailuri/zi).
  2. din contul tau, click pe user name in coltul din dreapta sus -> My account -> noteaza-ti informatiile din USERNAME (API KEY) si PASSWORD (SECRET KEY).
  3. in detaliile fiecarei asociatii catre care doresti sa transmiti emailuri prin aceasta modalitate, in fila Optiuni functionare, completeaza campurile User trimitere emailuri (API KEY), Parola trimitere emailuri (SECRET KEY), Adresa email trimitere (cu numele de utilizator/adresa inregistrata in mailjet) si alege mailjet.com la Provider email.
   ATENTIE! Desi garanteaza o posibilitate mare de evitare a sectiunii Spam din emailul destinatarului, aceasta implementare nu asigura salvarea emailului trimis, ci doar a confirmarii de expediere/primire in contul tau mailjet.
 2. mailgun.com
  1. creeaza-ti un cont pe mailgun.com. Serviciul are si varianta gratuita.
   La inregistrare va fi necesar sa adaugi un card, pentru a ridica restrictiile pe care le pune serviciul. Daca trimiti mai putin de 10.000 emailuri/luna serviciul este gratuit si cardul tau nu va fi debitat.
  2. din contul tau, click pe Domains (primul din meniu) -> click pe primul Domain name -> noteaza-ti informatiile din Default SMTP Login si Default Password.
  3. in detaliile fiecarei asociatii catre care doresti sa transmiti emailuri prin aceasta modalitate, in fila Optiuni functionare, completeaza campurile User trimitere emailuri si Parola trimitere emailuri cu cele doua informatii de mai sus si alege mailgun.com la Provider email.
   ATENTIE! Desi garanteaza o posibilitate mare de evitare a sectiunii Spam din emailul destinatarului, aceasta implementare nu asigura salvarea emailului trimis, ci doar a confirmarii de expediere/primire.
 3. sendgrid.com
  1. creeaza-ti un cont pe sendgrid.com. Preturile sendgrid incept de la aprox 10eur/luna pentru 40.000 emailuri.
  2. in detaliile fiecarei asociatii catre care doresti sa transmiti emailuri prin aceasta modalitate, in fila Optiuni functionare, completeaza campurile User trimitere emailuri si Parola trimitere emailuri cu adresa de email si parola cu care te-ai inregistrat la sendgrid, apoi alege sendgrid.com la Provider email.
   ATENTIE! Desi garanteaza o posibilitate mare de evitare a sectiunii Spam din emailul destinatarului, aceasta implementare nu asigura salvarea emailului trimis, ci doar a confirmarii de expediere/primire.
 4.  gmail.com
  1. OBLIGATORIU creeaza-ti o adresa gmail special pentru acest scop (parola acestei adrese va fi salvata in baza de date Aviziero). Aceasta adresa poate fi de tipul @gmail.com sau @domeniultau.ro, dar gazduita prin gmail. Serviciul poate fi gratuit sau contra cost.
  2. acceseaza adresa de AICI folosind contul de gmail ales la punctul anterior si asigura-te ca este selectat ON / PORNIT.
  3. in detaliile fiecarei asociatii catre care doresti sa transmiti emailuri prin aceasta modalitate, in fila Optiuni functionare, completeaza campurile User trimitere emailuri si Parola trimitere emailuri cu adresa de email si parola, apoi alege gmail.com la Provider email.
   ATENTIE! Aceasta metoda garanteaza o posibilitate mai mica de evitare a sectiunii Spam, dar asigura salvarea emailului si in sectiunea Sent/Trimis a emailului tau. De asemenea, folosirea excesiva poate duce la blocarea casutei de email (recomandat: maxim 400 de emailuri / zi).
 5. email gazduit local / cPanel
  1. OBLIGATORIU creeaza-ti o adresa pe serverul tau special pentru acest scop.
  2. acceseaza Email Accounts din Cpanel si da click pe Set Up Mail Client din dreptul adresei tale de email
  3. noteaza-ti informatiile din campul Outgoing Server, din sectiunea Secure SSL/TLS Settings.
  4. in detaliile fiecarei asociatii catre care doresti sa transmiti emailuri prin aceasta modalitate, in fila Optiuni functionare, completeaza la Host cu informatia de la Outgoing Server, campurile User trimitere emailuri si Parola trimitere emailuri cu adresa de email si parola, apoi alege cPanel la Provider email.
   ATENTIE! Aceasta metoda garanteaza cea mai mica posibilitate de evitare a sectiunii Spam, dar asigura salvarea emailului si in sectiunea Sent/Trimis a emailului tau. 

 

Lasă un răspuns