Incasari – functionalitate offline

In activitatea din ultimul timp am intalnit administratori care uneori au semnal intermitent de Internet intr-unele dintre casieriile asociatiilor de proprietari. Desi aceste probleme au fost depasite cu usurinta prin solutii alternative, echipa Aviziero a decis asupra implementarii preventive a unui modul de incasari care sa functioneze fara sa fie necesara conexiunea la Internet. 

ATENTIE! Pentru folosirea modulului de incasari offline te rugam sa folosesti browserele Google Chrome sau Mozilla Firefox, actualizate la ultima versiune.

Pentru accesarea functionalitatilor, foloseste cele 3 optiuni puse la dispozitie de butonul incasari offline din pagina Apartamente:

  • Aplicatie offline incasari – un click pe acest link va deschide pagina de incasari offline intr-o fila noua; daca nu este nimic afisat in pagina, este necesar sa folosesti functionalitatea Exporta datoriile pentru offline din pagina anterioara si apoi sa efectuezi o reincarcare a filei.
  • Exporta datoriile pentru offline – accesarea acestei operatiuni face copierea in baza de date locala (offline) a datoriilor apartamentelor, pentru a permite incasarea acestor datorii in modul offline. Aplicatia marcheaza incheierea operatiunii printr-un mesaj.
    Se pot exporta datoriile dintr-o singura asociatie, iar inainte de preluarea datoriilor se face o stergere completa a bazei de date locale. 
  • Copiaza in server incasarile – operatiunea preia incasarile stocate in baza de date de pe dispozitiv si le sincronizeaza in server. In urma acestei operatiuni, incasarile stocate local vor fi sterse. Aplicatia marcheaza incheierea operatiunii printr-un mesaj, dupa care efectueaza automat si o sincronizare a noilor datorii catre baza de date locala.
    Pana la efectuarea acestei operatiuni, toti ceilalti utilizatori nu pot accesa/vizualiza incasarile realizate in acest modul, indiferent daca acestea au fost efectuate cu Internetul disponibil sau nu.

Inainte de a incepe utilizarea functionalitatii, te rugam acceseaza detaliile asociatiei tale de proprietari si completeaza seria chitantelor care vor fi emise in campul Seria chitantelor emise din fila Optiuni functionare. Aplicatia offline, spre deosebire de cea online, foloseste o singura serie de chitante.

Pentru a incepe pentru prima data folosirea modului offline iti recomandam un prim click pe Exporta datoriile pentru offline, iar apoi un click pe Aplicatie online incasari. Din acest moment conexiunea la Internet poate fi intermitenta sau complet absenta.

Pentru a-ti usura viata, am implementat posibilitatea de a adauga modulul de casierie drept aplicatie pe ecranul dispozitivului tau mobil (tableta sau smartphone). Daca te afli in pagina Aplicatie online incasari poti folosi optiunea Adauga pe ecran pornire (Add to Homescreen) din meniul de Optiuni (cele trei puncte verticale ale browserului).

FOARTE IMPORTANT! Pentru ca este vorba de o stocare locala pe dispozitiv/offline a informatiilor, nu iti putem garanta acelasi nivel de persistenta si securitate al datelor tale.
Orice fel de problema intampinata cu memoria dispozitivului (defectiune, hard reset, etc) sau cu dispozitivul in sine (distrugere, pierdere, furt, etc) va duce la pierderea iremediabila a oricarei informatii care nu a fost sincronizata folosind optiunea Copiaza in server incasarile.
In acelasi timp, trebuie sa intelegi ca folosirea acestui modul aduce cu sine un nivel mai scazut de securitate al informatiei. Pentru ca lucram offline, nu iti putem garanta identitatea utilizatorului care foloseste modulul si nici operatiunile pe care le-a realizat acesta. Te rugam sa fii atent cui oferi acces la dispozitivul tau.
Din aceste motive iti recomandam cu insistenta sa te asiguri ca tu sau colegii tai printati doua randuri de chitante de fiecare data cand faceti o operatie de incasare in modulul offline.

In mod normal o oprire/resetare normala a dispozitivului nu ar trebui sa altereze datele, dar acest aspect tine in mare masura si de dispozitivul pe care il folosesti. De aceea, te rugam sa efectuezi un test inainte de a te baza complet pe functionarea conforma cu asteptarile tale.

Depasind totusi aceste avertizari, speram ca folosirea judicioasa a acestui modul iti va aduce pe viitor o serie de imbunatatiri notabile in activitatea ta de administrare imobile. 

Lasă un răspuns