Verificari cenzor si presedinte asociatie de proprietari

Conturile de cenzor si presedinte au primit o serie de noi functionalitati pentru a permite semnarea listei de plata si a celorlalte documente direct din aplicatie. Semnaturile atasate pe aceste documente pot apoi fi printate de la orice imprimanta, fara a mai fi necesara deplasarea dosarului cu documentele intre administrator, cenzor si asociatia de proprietari sau presedinte.

Pentru a folosi aceste functionalitati, persoanele care vor semna trebuie sa se asigure ca au completat corect datele din Profilul de utilizator (click pe numele din coltul dreapta sus si apoi pe Profil utilizator). Campurile Nume si Semnatura sunt cele folosite. Pentru semnatura este util sa incarcati un fisier cu un fundal complet alb sau chiar transparent.

Solicitarea de verificare a unei luni vine din partea administratorului. Acesta acceseaza pagina Inchide/deschide luna din meniul Operatii si da click pe butonul Solicita verificarea. Acest buton este activ indiferent daca luna a fost deja afisata sau inca nu. Din acest moment marea majoritate a operatiilor pe care le poate efectua administratorul in aceasta luna sunt blocate. 

Cenzorul si presedintele pot accesa aplicatia si verifica luna solicitata de administrator. In aceeasi pagina Inchide/deschide luna din meniul Operatii acestia pot regasi doua butoane, in functie de actiunea dorita:

  • Trimite inapoi in cazul in care au descoperit erori in intocmirea situatiilor. Aceasta operatiune deblocheaza luna pentru administrator si permite acestuia modificari aditionale.
  • Semneaza in cazul in care au finalizat verificarea cu succes. Aceasta operatiune marcheaza luna ca verificata si afiseaza semnatura cenzorului sau a presedintelui.

In cazul in care lista a fost marcata ca verificata si semnata, pentru presedinte si cenzor ramane accesibil butonul Anuleaza semnatura, care permite trimiterea listei catre administrator pentru modificare, in cazul in care au fost identificate erori ulterior momentului semnarii.

La apasarea butonului de semnatura, este salvat numele persoanei si imaginea cu semnatura persoanei care a apasat butonul pentru afisare pe lista de plata si pe toate celelalte documente. In acest fel pot exista mai multe conturi de cenzori sau presedinti, dar o singura persoana dintre cele detinatoare de conturi poate semna lista de plata. Dupa semnarea de presedinte sau de cenzor, se blocheaza aproape complet modificarile disponibile administratorului in lunile verificate.

Lasă un răspuns